Weber grily

Když v roce 1952 George Stephen rozdělil kovovou bóji na dvě části (spodní použil jako kotel, opatřený nožičkami a horní část použil jako poklop), netušil, že odstartoval novou éru v oblasti grilování! Od té doby nastala zásadní změna, díky které bylo snadné kontrolovat celý proces grilování.

 

Grily značky Weber jsou v dnešní době známé již po celém světě. Mimo to nabízí také velký výběr receptů, kde si na své přijde každý milovník masa i zapřisáhlý vegetarián. Kuchařky jsou obohaceny o předkrmy, omáčky, dezerty nebo recepty na přípravu ryb a mořských plodů.

 

 


VÝBĚR GRILU
Hlavní otázkou stále zůstává, jaký gril vybrat – tradiční na dřevěné uhlí, rychlé grilování na plynu nebo grilování s jednoduchou obsluhou? Dáme Vám pár užitečných rad a tipů, jaký gril vybrat.

 

Gril na dřevěné uhlí
Stará dobrá klasika, které se nic nevyrovná! I tak to někteří vnímají a nedají na tyto grily dopustit. Plápolající oheň, zvuk praskajících uhlíků a vábivá vůně připravovaného masa – to je dokonalý požitek a nezapomenutelná atmosféra u grilování s rodinou nebo přáteli.

 

Výhody:

  • příznivá cena
  • vyšší teplota grilování
  • výraznější chuť masa
  • možnost udění
  • velký výběr
  • rozměry

 

Nevýhody:

  • přikládání, aby oheň nevyhasl
  • odkapávající tuk
  • oproti ostatním druhů náročnější na údržbu
  • delší příprava

 

Dobré rady na závěr:
Dejte pozor, aby víko dobře těsnilo, jinak byste nemohli využívat metodu přímého grilování.
Zkontrolujte, zda jsou na vrchní i spodní části průduchy, které slouží k proudění vzduchu a tím i tepla.
Pokud je rošt sklápěcí, usnadníte si práci s přikládáním.
 


Ty nejlepší grily na dřevěné uhlí naleznete zde.

 

 

Plynové grily
Plánujete grilovat často? Přejete si, abyste nemuseli na pokrm dlouho čekat, a nechcete se zabývat příliš pracným čištěným grilu po jeho použití? Zvolte gril na plyn. V dnešní době si můžete vybrat od malých až po profesionální velké grilovací zařízení. Díky předmontovaným a prověřeným dílům se nemusíte bát ani o svoji bezpečnost.


Výhody:

  • jednoduché rozehřátí (okamžitá pohotovost)
  • snadná regulace teploty
  • dlouhá výdrž
  • energeticky úsporné


Nevýhody:

  • vyšší cena
  • pokud je gril příliš velký, hůře se s ním manipuluje
  • nedotváří výslednou chuť
  • obtížnější možnost uzení (pokud vůbec)


Dobré rady na závěr:
Před zapálením nejdříve otevřete víko a potom spusťte přívod plynu. Jinak by mohlo dojít k výbuchu nahromaděného plynu.
Podívejte se, kde je zabudovaný plynoměr a teploměr.
Dejte pozor i na to, jak prostorné jsou boční stolky grilu, pracovní plocha není nikdy příliš veliká.
 

Navštivte naši nabídku plynových grilů Weber.

 

Elektrické grily
Někteří lidé se, mylně, domnívají, že elektrický gril je „vylepšený“ toaster, to ale není vůbec pravdou. Elektrické grily mají grilovací rošt a pod ním umístěný tepelný zdroj. Při grilování neutíkají nebezpečné zplodiny a Vy ho tak můžete bezpečně používat v bytě, na balkoně či na terase. Velkou oblibu si získaly také u žen.


Výhody:

  • skladný, praktický
  • dvě varianty (stolní a zahradní)
  • nemusíte kupovat palivo
  • grilování bez toxinů
  • snadná údržba

 
Nevýhody:

  • nutný přívod elektřiny
  • vyšší cena
  • přijdete o klasickou chuť grilovaného masa na dřevěném uhlí

Vyberte si svůj elektrický gril.

 

 

 

GRILOVACÍ METODY


Připravte nezapomenutelný požitek se třemi grilovacími metodami pro Vaše blízké!

 

 


ÚDRŽBA
Čistota především! Ale nemusíte to zase nějak extra přehánět. Trocha pozůstatku po minulém grilování ještě nikoho nezabila. Ostatně, při dalším zažehnutí grilu se zbylé nánosy samy vypálí.
 
 
Gril na dřevěné uhlí
Grily na dřevěné uhlí doporučujeme čistit ještě za tepla, připálené kousíčky tak snadno odstraníte drátěným kartáčem a následně dočistíte drátěnkou. Mastnoty se nejlépe zbavíte vhodným čistidlem na grily. Pozornost věnujte i miskám pro odkapávající tuk. Buď je po použití pořádně vydrhnete anebo vyměňte.
 
Plynové grily
U plynových grilů je důležité řádně vyčistit jejich vnitřek. To znamená odstranit mastnotu a usazeniny z hořáků a větracích klapek. Až gril vychladne, je dobré ho dočistit, hlavně otvory pro odtok tuku, to je velmi důležité, musí být čisté!
 
Elektrické grily
Pokud jste si koupili elektrický gril, máte, co se údržby týče, vyhráno! Po grilování stačí pouze otřít hadříkem nebo použít čistič grilů Weber.
 
Dobré rady na závěr:
Když Vám něco při grilování ukápne, otřete to dřív, než se to stihne napéct.
Používejte grilovací misky, které zachytí odkapávající tuk. O misky je důležité se starat, zkažený tuk by Vám mohl znechutit připravovaný pokrm.
Gril čistěte, když je ještě mírně teplý, napečeniny půjdou lépe odstranit.
 
Objednejte si ke svému grilu také pomůcky na čištění.

 

DBEJTE TAKÉ NA BEZPEČNOST

 

 

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv gril, nemůžete šlápnout vedle, koupí Webera sázíte na jistotu! Grily nabízejí vysokou kvalitu zpracování, kvalitní materiály a díky tomu i dlouhou životnost.
 
 

A nezapomínejte, na Weberu griluje i samotný Šéf!

 

X

Do košíku bylo přidáno

1 x (vč. DPH)
Pokračovat v nákupu Přejít do košíku
V košíku máte celkem 1 ks zboží v celkové ceně 2 695,- Kč
Desetitisíce
spokojených zákazníků
Vlastní sklady
přes 1000m2
Záruka vrácení peněz
do 14 dnů bez udání důvodů
Kvalitní zboží
z oficiální české distribuce
Doprava zdarma na vybraný
sortiment nebo jen za 79 Kč
Dostanete dárky
k většině zboží
Copyright © 2000 – 2024 Tipnet.cz | TIPNET.CZ

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně on-line; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.